Monday, 22 November 2010

Woi, diam sajalah ya?



(created by: http://zahiriladzim.blogspot.com/ )

Woi, diamlah kau diri,
soal cinta jangan ditanya lagi,
buat pedih kita sendiri!

Woi, diamlah kau mata,
jangan lagi kau tengok dia,
dia bukan lagi milik kita!

Woi, diamlah kau telinga,
jangan dengar namanya juga,
kita juga yang akan merana!

Woi, diamlah kau mulut,
jangan lagi disebut - sebut,
memang dia seorang pembelot!

Woi, diamlah kau hidung,
baunya saja buat kita termenung,
kita juga akan meraung!

Woi, diamlah kau tangan,
jangan terbayang jarinya yang ringan,
itukan cuma kenangan!

Woi, diamlah kau kaki,
jangan melangkah ke sana lagi,
kita tak mahu diseksa lagi!

Woi, diamlah kau hati,
tenang sajalah seorang diri,
sedang kau dizalimi!

Woi, diamlah diamlah diamlah..
jangan meronta,
jangan meraung,
jangan termenung,
jangan melalak,
jangan teriak.

Woi, diamlah!
aku mahu tidur,
aku mahu makan,
aku mahu kerja,
aku mahu berjalan,

Woi. diamlah!
aku mahu berkarya,
aku mahu membaca,
aku mahu menonton,
aku mahu berfikir.

Woi, diamlah diamlah diamlah!
Diamlah kaki,
Diamlah tangan,
Diamlah mata,
Diamlah hidung
Diamlah telinga,
Diamlah mulut.
Diamlah hati,
Diamlah diri.

Woi, diamlah kau jiwa,
jangan pernah putus asa,
ini semua takda apa - apa,
aku tahu ini kali kedua,
tapi buat kita lebih dewasa,
pedulikan dia yang tergila - gila,
dia pun tak tahu dirinya siapa,
untuk apa kita tunggu dia,
dia bukan lagi kita punya!

Woi,
Woi,
Woi diamlah..
tenang sajalah ya?
yang lain pasti ada.

Created by Zahiril adzim
~ aku copy benda nih share ngan mber aku.. crita nya kena bangat ngan aku ngan mber aku. TQ zahiril adzim 4 created tiz.. ~

Wednesday, 14 July 2010

Sayonara Qi ROu sayang




Last video taken... Qi Rou baru lepas operation.. masih sakit tapi nak berjalan sana sini
kalau aku ada, maybe dapat bagi semangat kat Qi Rou untuk terus hidup..
tapi sayang... yang sudah berlalu takkan bisa aku ubah..
dalam kepasraan aku menerima segala ketentuan..



video

Qi Rou sayang.. Ammy akan terus memberi semangat kepada Qi Rei yang sekarang sakit..
tolonglah Qi Rei.. kembali sihat.. supaya Ammy tak sediey lagi.. ada pengubat hati ini..

Qi Rou.. pergilah sayang..
Ammy merelakan.. 

Sayonara Qi Rou

Qi Rou aka Kiru
28 Feb 2010 - 12 Julai 2010
Selamat Bersemadi Sayang...



Hakikat yang perlu aku terima, Qi Rou dah pergi selamanya
Baru saja aku nak bermesra bermain bersama, Qi Rou pergi tinggalkan aku.
Kehadiran Qi Rou mengisi kesunyian dan kesediah hatiku.
Kini aku punya Qi Rei yang patah semangatnya bila Qi Rou pergi..

Tanggal 6 Julai 2010 aku berangkat ke Kuantan bersama Ma & Pa
itulah kali terakhir aku bermain dan kiss Qi Rou
before aku pergi aku tengok ada bengkak di pipi Qi Rou
aku suruh kakak pergi antar ke klinik check apa kebenda nya tu
esoknya kakak pegi klinik, doktor kata ada jangkitan kuman maybe selepas diserang
so Qi ROu menjalani operation.

keesokkan harinya, Qi Rou demam.. tak mau makan..
Qi Rei pun ikut demam. maybe virus telah merebak kat Qi Rei sama..
aku di kejauhan sediey tak terkata..




after struggle few days.. Qi Rou pergi selamanya. 
aku di Kuantan tika itu dah beli tiket malam tu.. 
sepanjang malam dari kuantan ke kulim aku menagis.. menangis & menangis..
sedih terkilan rasa kehilangan
Maafkan Ammy Qi Rou... Ammy sayang Qi Rou
bersemadilah dengan tenang sayang...


Thursday, 8 April 2010

Sabun di dalam bilik mandi...

Masa untuk mandi...
kasi wangi.. wangi..
macam baby...

Qi Rou 1st.. 

kita shampoo kan dia.. mangi nyer....

Qi Rei punya turn....

Qi Rei dah sejukkk.. mau lari..

moment kasi wangikan Baby.. time nih lah asyik kena cakor jer.
kukunya tajam... 
tapi tu lah kenangan... 

>Pic snap on 8 Apr 2010<

Wednesday, 7 April 2010

Buli vs Buli Balik

 Buli
Drama Sebabak
Pelakon Utama: Qi Rei
Pelakon Pembantu: Qi Rou
Sinopsis: Qi Rou dibuli oleh Qi Rei kerana telah merampas tahtanya.. huhu

video
Take/ Action: 10 Apr 2010

Qi Rei: uit... ini tempat aku..pi sana
Qi Rou: tak ini tempat aku.. 
Qi Rei : oh.. tak puas hati..Lets gusti.. debushh.. debushhh...
Qi Rou : aku tak sihat la.. jangan kaco.. 



BULI BALIK
Drama Sebabak
Pelakon Utama: Qi Rou
Pelakon Pembantu: Qi Rei

Sinopsis: Qi Rou banggun membuli balik Qi Rei.. saksikan kes pembunuhan plastik

Qi ROu menggunakan teknik pembunuhan secara senyap...

Qi Rei kelemasan..
Qi Rou: hah.. mana kau nak lari.. 
Qi Rei : help.. mummy help... tulun... tulunnn..

 Take /Action: 7 April 2010/ 6:08PM


so, kawan2 boleh vote Drama BULI vs BULI BALIK
mana yg leh dpt AWARD ?

Saturday, 13 March 2010

How Aira D'Cold Hearted become so Loving ?

al-kisah bermula pabila Aku yang dipertemukan dengan 2 ekor kucing yang semestinya comel. 
Before this, Aku mmg susah la nak dekat dengan meow meow nih.
Tapi bila 1st time tgk meow2 yang Cute nih, Aku jatuh Cinta pandang pertama.
Ni baby girl yer..

Nak tau tak apa namanya?
Left: Qi Rei (Kire)
Right: Qi ROu (Kiru)


cute tak nama dia... hehe.. then Aku decide which one Aku nyer Meow meow since dah ada 2 nih.
So setelah a week, Aku choose Qi Rou coz dia ACTIVE, NOTTI & COMEY..
juz like me !!! ( huhu.. perasan sudah)
see.. how Aira become so loving...

(gambar not available anymore... dah delete..)
My Sista, Noor Adeelia choose Qi Rei as his baby ler.. hehe...

then bermula lah episod aku & baby... see next chapter..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...