Thursday, 29 September 2011

Cik Aira LIVE on Hot FM

setelah lama mencoba dan mencoba akhirnya 
kawan-kawan dengar suara aku LIVE on HOT FM
tak caya.. hoho..
PERCAYALAHHHHHHH...
KASIH KU LAMA TERSULAM... 
(nyanyi skit lagu Siti Nurhaliza)
hehe.. bukan la sebagai announcer Hot Fm
al-maklum sajalah dengan
suara yang serak ala berkerak ni
mana sedap nk jadi DJ pon..
actually aku dapat panggilan istimewa dari DJ Hot FM
Kieran, Suraya, Ikhwan

terkejot berok aku dapat call daripada diaorg (berok pon tak terkejut cam tu agaknya)
dengan nervous tak hengat dah nk bg ucapan.
kalottt  jer aku bg ucapan pon.
semua aku buat 5 pilihan lagu
1.Patah Seribu -Shila Amzah
2. Jangan Lupa Namaku - Pompa Bensin
3. Bruno Mars - Today my life begins
4. Forget you - Cee Lo Green
5. U2 - with or without u

Lagu yang play kat Hot FM lagu no 4. Forget u by Cee Lo Green
sebenarnya lagu ni bukan aku nk tujukan utk Ziera partner se'opis dengan aku.
ops lupa nk crita, Ziera dah dapat keja lain. so tinggal la aku sowang2 kerja kat opis tu.
sebab tu la tghari tadi aku wat hot fm pejabat. dapat gak akhirnya.
aku wat ayat gila2 skit kat web hot fm tu..
huhuuuu
mula aku angkat call tu aku tgok la no office mana th
aku cakp la. hello
suara lelaki ni dengan ramah : hello amirah ahmad.
aku; ye saya
suara 3 org: kmi nk beli ikan  ni. ikan apa ada?
pas tu.. diaorg bgtau ni kieran suraya n ikhwan..
dan seterusnya..
aku dengan nervous sambil riang ria teruja..
aku sempat rakam skit jer..

video
sorry video can't be play.

pa pon. tq HOT FM.. kasi aku HOT.. HOT.. HOT kat opis tadi..

Thursday, 15 September 2011

SAHABAT itu cinta hati aku


sila play  video dibawah dulu before baca entry k..
baru feeeeeel


KAWAN atau SAHABAT ?

keduanya antara yang ada di sekeliling aku.
beribu kawan sekarang bleh korang klik add friend kat Muka Buku.
even now pon, friends list kat Muka Buku aku dah 1,641 orang da.
dalam jumlah friends list aku tu ada 
kawan sekolah
kawan sekampus
kawan sebantal
senior aku
junior aku
kawan baru
kawan lama..
Kata orang dolu-doulu
"bekawan biar seribu..bercinta biar satu.."
tapi aku bercinta dengan beberapa orang yang dipanggil 
SAHABAT

macam mana aku klasifikasikan SAHABAT
seseorang yang tau buruk baik sifat aku 
dan menerimanya seadanya diri aku
seseorang yang tau membaca water face & body language aku
seseorang yang faham baik buruk perbicaraanku 
seseorang yang mengenali keluargaku
seseorang yang lain kepala tapi sama pemikirannya kadangkala
*ialah.. takkan all da time sama idealoginyer kan..
walaupun dia jauh tapi dia sentiasa ada dalam hati
seseorang yang ada untuk berkongsi gelak tawa, berfoya bersama, sendu tangis.
seseorang yang mendorong dikala aku jatuh
seseorang yang menolong dan menemaniku dikala aku dalam kesusahan
seseorang yang akan memarahi aku dikala aku khilaf
seseorang yang sentiasa tersenyum dan tawa dikala gumbira
seseorang yang akan mendoakan aku
walaupun berjauhan.. walaupun dah lama tidak bertanya khabar
walaupun kita terpisah sejak di bangku sekolah..
SEKALI KAMU JADI SAHABAT KU
SELAMANYA KAMU ADALAH SAHABATKU


Perlukah aku declare siapakah SAHABAT AKU?
Lelaki mahupaun perempuan


tak perlu untuk aku umumkan
dah abiz baca klasifikasi diatas?
 kalau HATI kamu dapat MERASAKAN CINTA AKU
maka kamulah SAHABAT aku..
TERIMA KASIH ATAS KEHADIRAN KAMU DALAM HIDUP AKU 
SAYANG KAMOOO


Saturday, 10 September 2011

TALIAN KOMUNIKASI PERCUMA... TANPA CHARGE TERSEMBUNYI..

Motto Syarikat Telco Skrang..
Tune Talk = Tune Tax
DiGi = Tax Will Follow You
Celcom (X Pax) = Got X, Got Tax!
U Mobile = U must pay Tax~
Maxis (Hotlink) = Tax Unlimited

Kawan-kawan mesti pening dengan syarikat Telekomunikasi sekarang yang tengah naikan tax 6% kan. aku pon pening gak. kaut untung la diaorg nih. 
 tapi apa nk dikata kita tak da pilihan pon kan.. tapi aku nk ingatakan jer kawan-kawan semua,
yang ada satu talian komunikasi yang kat dunia nih percuma jer.
TAWARAN ISTIMEWA
PANGGILANNYA PERCUMA
SMSNYA PERCUMA
VOICE MAIL PERCUMA
MATA GANJARAN BERGANDA-GANDA

TALIAN KOMUNIKASI PERCUMA
Talian Komunikasi Percuma ini menghubungkan kita dengan Pencipta yang Agung ALLAH SWT. 
24/7 @ 24 jam seminggu talian ini PERCUMA, bila masa pun, dimana-mana pun talian ini dapat ditembusi.

FIXED LINE: SOLAT 5 WAKTU 
ADD. LINE: SOLAT SUNAT

FIXED LINE menawarkan beberapa  package waktu iaitu
Solat Subuh
Solat Zohor
Solat Asar
Solat Maghrib
Solat Isyak
Pakage diatas ditawarkan pada waktu2  tertentu. Diwajibkan kita untuk membuat panggilan pada waktu2 ini bagi melengkapkan diri kita pada Rukun Islam ke 2.

ADDITIONAL LINE menawarkan banyak package solat sunat. 
terpulang kepada kita untuk menambah additional line ini.
antara package solat sunat yang ditawarkan ialah

TAWARAN ISTEMEWA
Panggilan Percuma
Panggilan Azan 5 waktu sehari semalam. Berhubunglah dengan ALLAH SWT dalam Solat, bermokunikasilah kita dengan Pencipta kita. 
Hanya Kita dan Allah SWT.

SMS Percuma
Doa percuma. Mintalah apa yang diinginkan, berdoalah pada ALLAH SWT. Insyaallah, akan diperkenankan sekiranya itu ketentuanNYA. Sekiranya doa kita belum termakbul, teruskanlah berdoa, mungkin masanya belum tiba. Sesungguhnya ALLAH SWT mengetahui apa yang tidak kita ketahui.

Voice mail Percuma
Bacaan ayat suci Al-Quran & selawat ke hadrat Illahi.

Mata Ganjaran Berganda-ganda
1. Luasnya rahmat Allah s.w.t kepada hamba-hamba-Nya yang melaksanakan tanggungjawab beribadah kepada-Nya dengan memberi keampunan kepada mereka sepanjang usia.

2.Melakukan ibadah secara berterusan dapat menghapuskan dosa dosa yang dilakukan selagi mana dia tidak melakukan dosa dosa besar.

3. Dosa-dosa besar dapat terhapus dengan taubat nasuhah dan terus-menerus melaksanakan perintah Allah s.w.t.

4. Dosa-dosa kecil yang dilakukan dan tidak dihapuskan dengan ibadah dan taubat, boleh menjadi dosa-dosa besar pula.

5. Ganjaran Solat berjemaah
* melebihi 27 kali ganda pahala daripada solat berseorangan
* akan diangkat dari kesempitan hidup
* akan dihindar daripada azab kubur
*aka menerima buku catatan amalam melalui tangan kanan
*akan melintasi titian sirat sepantas kilat
*akan memasuki syurga tanpa hisab


SYARAT & TERMA
1. Beragama Islam
2. Mengunakan dulu Fixed Line, after that barulah guna Add Line k. 
Tunaikanlah dulu yang Wajib baru yang Sunat diterima.

MOTO TALIAN KOMUNIKASI PERCUMA 
Show
Our 
Love to
Allah SWT
Together

♥ selamat menggunakan Talian Komunikas Percuma ini 


Mohon maaf kira ada yang kurang ya. Bab ilmu agama, aku akui aku jahil dan cetek ilmunya. Sekiranya ada teguran dan sebarang perkongsian ilmu, sila lah comment ye. Sampaikanlah walaupun sedikit ilmunya.

Tuesday, 6 September 2011

Kami Episod 3 : Lepak Kenduri Raya ngan Cingu!

Tanggal 4 Sep 2011
Hari Raya ke 5
adalah hari aku dan kawan-kawan. Mana kami lepak?

* kenduri tunang Cik Wan
Jam 10am, aku pi umah syazana. syikin dah da tunggu umah dia. kami tunggu Mr Booby datang amik pulak.
almaklum la kereta tak da tompang member jer lah. then kami bertolak pi umah Cik Wan. Otw tu aku call Firnaz, hahah dia baru bangon tdo la.. aku suruh dia contact eddy n hanapi mai gak.
kiranya dalam pukul 10.30pgi tu kami dah sampai umah Cik Wan. kenalah mai awai coz kul 1pm Cik wan akan ikot pi majlis tunang dia. kami pun pi nak amik berkat. hehehehe.. ada pulak gitu !
tunang & Cik Wan


* Terjah beraya di umah Nurul Bie
pas kat umah Cik Wan, kami contact Nabilah since umah dia tak jauh dr situ. ye  lah nk pi kenduri kawin beliak n wawa pu awai lagi kot time tu. terkejut tergempaq kami pi umah dia. sib baik dia da umah, bleh la tompang solat sekali kat umah dia.

mula-mula kami ber7 jer..pas tu contact sana sini.. nk konvoi pi kenduri pulak
yang join pas tu 
Hanif a.k.a Lalat
shahir a.k.a cha eq
pas solat pa, kami ajak nabilah join sekali pi kenduri.. 
3 keta semuanya pi kenduri.. 

* Kenduri Kawin Beliak & Wawa
time nih perott dah lapaq nasi la.. kul 2 kot kami sampai.. cian geng laki lapaq tak sesangat dah. 
sampai2 terus cari seat makan. yang beshnya kenduri kali ni..2-2 pengantin satu sekolah. so dapat la jumpa geng budak class A, B, PSS. hoh.. beshh beshh dpt jumpa kawan sekolah. padahal dulu kat sekolah bertergur pun idak.. hehehehe








makan pon sudah.. kami pon balik ler... tp kami nih dpt penyakit "tak puas lepas rindu"
bahaya ooo penyakit nih. so plan lagi mlm nk keluar plak.. hahaha.. 

* Makan2 kat Kg Tok Pelet
so, malam  pas maghrib 2 keta mai amik aku kat umah. hehe.. suka nyer. kami tour pulak amik si comel Nabilah. yang besh tu 2-2 keta MYVI putih. 1 Mr bobby punya 1 lagi Anipz punya. so girl nek keta anipz ler.. sampai umah nabilah bru la plan nak pi mana pulak. bincang punya bincang, akhirnya kami decide nak pi mkan kat Puncak Mutiara Cafe kat Kg Tok Pelet. otw nk pi, amik 1 lagi geng  kami Shahrul. lama gila tak jumpa dia..  dia join gak. so smua 3 keta join. hohooh..
tempat ni agak dalam kampung gak la.. masok-masok jer.. tudia besar kot tempat dia.. da pondok.. da air cord room, da meja biasa.. besar la kiranya.. so tak yah risau la tak da seat.. aku tgok nombor atas meja dia pon dah dekat 200 lebih. so kami pilih pondok kembar. since ramai join. 12 org semua. time dah pukul 10 lebih dah time tu.. meh kita order dulu... 



Chicken Chop Syikin..
lincin depa nih makan tau... lamb chop



aku jadik mamarazzi ler.. 




awek comeyyy.
Kami episode 3
kira-kira... "brapa banyak aku kena bayor da?"
lepak punya lepak.. sambang itu ini... gosip sana sini.. kami tak sedar time dah kul 1 am
so pas bayar  kmi pon blah la.. hoho.. tapi penyakit "tak puas lepas rindu" menyerang lagi.
Nabilah ajak pulak pi lepak Gurney. hohoho.. 
memandangkan esok da yang dah nk brangkat balik ke perantauan. so kami nak spent nite lepak sesama lagi.
dari 3 keta just 2 keta ja join. keta shahrul balik bawa zana & hanafi sekali.

* Lepak kat Gurney
kami sampai gurney dah pukul 2 am.
hoho.. lepak2 mkan angin jer.. 
smbil tu posing2 snap pic.. hua hua..











Self timer.. firnaz tak sempat lari dok sebelah Mr Bobby

hoho.. dah puas lepak.. mkn angin sampai perot kembong. kami pon pulang la sayang..
jam dah kul 3 am dah.. keta anipz pi padang serai dulu antar syikin. aku dah lena kat blkg. sebab sok pgi aku nk keja daaaa... haha.. anipz geleng pala jer sebab aku tdo baring ats riba syikin. pastu anipz antar aku.
aku sampai umah pon dah kul 4 am kot.. hehe.. masok tros tdo. sempat aku pesan kat anipz antar nabilah sampai umah dia. jgn melencong tempat lain pulak..
besh.. great moment of da day!

Tamat Kami episode 3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...