Thursday, 26 January 2012

Cik Aira Jatuh Sakit


Salam Bloggerz
Cik Aira bukan Jatuh Hati yer... Tapi Jatuh Sakit..
Al-Kisah nyer...
Cik Aira start sakit 9hb isnin malam...
Jumaat Pagi Cik Aira pi check Doc kat klinik..
Doc suspect Gastrik...
Ops... tak penah kena pon before this... maybe Cik Aira tak jaga time makan kot..
Ada uncle kat tempat keja petua suruh minum air REBUSAN DAUN BAMBU..
before tido.. Cik Aira minum..
mAK aiii... PAHITTTT giler......
dengan menekan hidung.. CIk AIra minum gak Air Rebusan tu..
Alhamdulillah.. lega la jugak...
tapi silap nyer Cik AIra stop minum trus.. n stop ubat bila dah rasa lega..

Baru ni Cik Aira pi PD..
Ahad 22hb bertolak.. so.. Malam tu.. sakit datang balik... adooooiiii..
ORang datang nak Bercuti.. CIk Aira Sakit plak..
Mak SU cik AIra bagi ubat POstan 500 nyer.. ubat tahan sakit.. lega la balik..
Esok Malam jadi balik.. adoiii la haiiii.. asal malam jer jadi..
sampai 24malam. CIk Aira kena balik naik bas...
AMik kau dari Perak samapi Kulim Cik Aira muntah jer dalam bas tu.. Nasib baik Cik AIra dah spare plastik yg bungkus kasut tu..
ALLAH SWT saja tau time tu cam na rasanya.. dok single seat ngan muntah2...
kesabaran jer la.. Sampai kat Lunas, CIk AIra suruh bas behenti tepi trafik light..
ko bayangkan lah kul 3.30 pagi awek jalan sowang2... mau kena cekop aku nanti..
tah tu kena salak ngan anjing jer..

Esok pagi tu, Cik Aira amik MC tak pi keja.. Giler klu pi keja... makan pa semua muntah jer ngan cirit birit.. Baby Ora temankan Cik Aira satu hari dia dodok jer kat katil tepi Cik Aira.. Windu 3 ari tak jumpa..

Doc kat klinik tu bg ubat.. dia kata klu tak lega pi Hospital.
Malam tu Ma Cik AIra sampai umah.. Bawa pi Hospital
Doc tu suspect Keracunan.. Dia suruh nurse tu cocok bontot CIk AIra..
Adoiiii sakit... kebas jer..
Dah tu kena baring kat ZOn Kuning.. kena tambah air 1 botol..
Nurse tu cocok 2 jarum tak kena.. katanya urat Cik Aira halus..
kali ke 3 dia cocok tp guna jarum baby.. mak aiii.  ngilu jer..
lama giler mau 1 jam lebih tunggu ubat tu abiz.. kebas tangn kanan tak dapt gerak..
sib baik la da tv kan depan ni.. Layan la gak cite hinustan TV2 citer MAnn

kul 12.30 malam.. baru abiz air tu.. then bleh la Cik AIra balik..
Alhamdullillah sok dh bleh pi keja...
Tapi Cik Aira kena jaga makn jer skrg..
heheh... BILA sakit ni memang RAMAI ORG SAYANG... heheheh
TQ SEMUA.. CIK AIRA SAYANG MA &PA

Gong Xi Fa Chai...
Jgan jelous Cik Aira dapat angpaw... heheheh...
JAGA KESIHATAN YER SEMUA...
KLU SAKIT DAH TERUK, PEGI LA HOSPITAL YER  !

1 comment:

Ania said...

Salam kenal! Saya Dewi dari team Kumpulbagi. Saya baru menemukan blognya. Nice:)
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang, saya bisa membantu. Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...